ideoita ja innostusta

Etäopetus/esityksiä

Vieraat kielet verkossa -täydennyskoulutus järjestettiin tammi-maaliskuussa 2013 Pohjois-Pohjanmaan Kielitivoli-hankkeen toimijoille. Mukana oli myös osallistujia Pohjois-Savon ja Pohjois-Karjalan Kielitivolin alueverkostosta

Alle on koottu kaikki tallennetut webinaariesitykset yhteenvetoineen! Esitys avautuu linkkiä klikkaamalla.

Etäonnistu etäopetuksessa!

Ellen Pautamo näkee etäopetuksen
samanarvoisena opetusmuotona kuin minkä tahansa muunkin opetuksen. Hänestä
etäopetus on mukavaa.

Etäonnistu_etäopetuksessa yhteenveto

*************************************

Englantia monella tapaa

Leena Kuuren kuvaamien opetusprosessien takana on on yhteisöllinen ja vuorovaikutuksellinen lähtökohta: kielen oppiminen on nimenomaan yhteisöllistä ja vuorovaikutuksellista. Suunnittelussa ei lähdetä liikkeelle teknisistä ratkaisuista, vaan ensin suunnitellaan projekti ja pedagogiset ratkaisut ja niihin sidotaan sopiva tekniikka.

Englantia monella tapaa yhteenveto

*************************************

Kokemuksia kyläkoulujen A2-saksan etäopetuksesta Iitissä

Tarja Virtanen opettaa A2-saksaa etänä Iitin kyläkouluihin. Opetus on kaikkiin ryhmiin etänä, ja välimatkaa on parhaimmillaan 40 kilometriä. Aikaisemmin vanhemmat ovat kuljettaneet oppilaita kielten opetukseen, ja aloite etäopetuksen järjestämiseen lähtikin voimakkaasti liikkeelle vanhempien aloitteesta.

Kokemuksia kyläkoulujen A2_opetuksesta yhteenveto

*************************************

Kokemuksia saksan etäopetuksesta Tampereella

Virpi Pere kertoi etäopetuskokemuksistaan 2,5 vuoden ajalta Tampereella, jossa etäopetusta on annettu kaupungin sisällä saksan kielessä. Etäopetuksen perusteina ovat olleet muun muassa kielivaihtoehtojen lisääminen kouluissa, oppilaiden hankalat tai vaaralliset siirtymiset koululta toiselle, oppilaiden mielenkiinnon herättäminen erilaisella opetusmenetelmällä ja yksinomaan erilaiset etäopetuksen mahdollisuudet opetuksen toteuttamiseen.

Kokemuksia saksan etäopetuksesta Tampereella yhteenveto

*************************************

Kilpisjärvi – Can you hear me? Kokemuksia englannin etäopetuksesta

Merja Auvinen kertoo, että jo 90-luvulla alkaneen Helsingin ja Kilpisjärven yhteistyö on opettanut, että oppimistavoitteet etäoppilaille on oltava samat kuin lähiopetuksessakin. Opetuksen pitää tukea viestinnällistä ja sosiaalista vuorovaikutusta ja perustua yhteisöllisyyteen. Tunneilla tehdään projektitöitä ja harjoitellaan tiedonhankintaa. Oppilaita ohjataan asettamaan oppimistavoitteitaan itse sekä arvioimaan omaa ja kaverin oppimista. Kohdekieltä pyritään käyttämään tunneilla niin paljon kuin mahdollista. Kaikki tämä on kuitenkin etäopetuksessa haaste.

Kokemuksia Kilpisjärven etäopetuksesta yhteenveto

*************************************

Mandariinikiinan etäopetus

Yan Zhang on opettanut mandariinikiinaa verkossa kolmen vuoden ajan. Kiinan kielen opetuksessa tarvitaan eriyttämistä, sillä oppilaat ovat iältään 6 – 12-vuotiaita ja heidän kotikielensä ja kiinan kielen taitotasonsa vaihtelevat. Opetus pidetään tavallisen koulupäivän jälkeen, jolloin oppilaat ovat väsyneitä ja nälkäisiä, ja siksi motivointia tarvitaan kielen oppimiseen erityisen paljon. Motivaatiota voi nostaa ja tukea opetusmenetelmillä, jotka tekevät oppimisesta mukavaa.

Mandariinikiinan etäopetus yhteenveto

*************************************

Opettajan ja koulunkäynninohjaajan yhteistyö

Koulunkäynninohjaajan rooli on valitettavan usein etäopetuksessa typistetty tekniseksi avustajaksi, johon koulunkäynninohjaajan ammattitaitoa ei oikeastaan tarvita. Millaisia kokemuksia Jaana Järvelällä on etäopetustilanteista ja millaista yhteistyötä Bitja Mikkonen toivoisi?

Opettajan ja koulunkäynninohjaajan yhteistyö yhteenveto

*************************************

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: