ideoita ja innostusta

Eri kielet esittäytyvät

Kielitivoli-projektissa tuotettuja materiaaleja voi käyttää kielisuihkutuksiin ja eri kieliin tutustumisessa. Kouluilla voi esimerkiksi tehdä kielimainontaa etäkielisuihkutusten (tallenteiden) avulla. Tallenteet löytyvät Pohjois-Pohjanmaan Kielitivolin blogista. Näiden tallenteiden lisäksi tai tilalta koulujen kieltenopettajat voivat järjestää itse perinteisiä kielisuihkutuksia. Tallenteet on tarkoitettu 4. luokkalaisille toisen vieraan kielen valinnan tueksi uudessa Oulussa. Muilla paikkakunnilla käyttöajankohta riippuu kunnan omasta kieliohjelmasta.

Tallenteet ovat oppilaita aktivoivia ja ne kestävät noin 15 minuuttia per kieli. Tallenteet on tarkoitus katsoa luokanopettajan ja/tai kieltenopettajan kanssa. Etäkielisuihkutuksen onnistumisen varmistamiseksi suositellaan, että opettaja katsoo tallenteen ensin itse. Hän toimii tallenteen rinnalla aktivoijana luokassa/esitystilassa. Opettaja voi laittaa linkit myös oppilaan vanhemmille tiedoksi ja tutustumista varten luokassa suoritetun suihkutuksen lisäksi tai sen tilalta, mikäli suihkutusta ei jostain syystä pystytä luokassa järjestämään.

Etäkielisuihkutuksen tallenteita oli tekemässä ”Adobe Connect etäopetuskäytössä” -koulutuksen saaneita kieltenopettajia. Saksan ja englannin kielen opettaja Eeva-Liisa Pääkkönen, teki tallenteena saksan kielen etäkielisuihkutuksen. Ranskan kielen opettaja Jenny Haapalainen, teki tallenteena ranskan kielen etäkielisuihkutuksen. Venäjän suihkusta vastasi venäjän opettaja Aili Saukkonen. Oulussa voi opiskella myös pohjoissaamea eli siihenkin tehtiin nauhoite. Sitä voi myös käyttää oppilaiden kanssa esim. Euroopan kielten päivänä muutenkin.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: